2 Dakika Kural için yangın kapısı

Wiki Article

Yangın bapsı; benibeşer esenlığını koruyup yangın ve yaman gazının etkilerinden izole etmektir. Yangın bapsı insanoğluın kaçışlarını emin bir şekilde yapmalarına yardımcı olur.

Merdivenin vâsiliği 80 cm’den azca olmamalıdır. Eğer azca olursa bu tür merdivenlerde sadece bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni durmadan bir şekilde olması gerekmektedir.

Yangın güvenliği müstelzim rastgele bir alanda kullanılabilecekleri kadar, yangın merdiveni, yangın boşaltma koridorları, yangın odası kabilinden yangın riskinin daha koca başüstüneğu alanlarda da tercih edilir.

Kapı kanadı içinde yalıtım malzemesi olmayabilir veya henüz rebabi malzeme kullanılabilir. Tekrar bu tip kapıda bir ölçünlü olmadığı için sac lakırtıınlığı 1.0 mm veya elan ince kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan yapılan, kısaca belgesiz bir yangın kapısını sair ifadeyle ucun yangın kapısı 3000 TL den süregelen fiyatlara bulmak mümkündür. Ivedili çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu baplar ehven yangın bapsı olarak da nitelendirilir.

 Yangın merdivenleri içeriden yahut dışarıdan gestaltlabilmektedir. Hariçardan yapılan merdivenler henüz az maliyeti ve zemin kaybının elan az olmasından dolayı daha çok yeğleme edilmektedir.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına bakarak mukannen yapı teftiş şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları umumiyetle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (evgin çıkış kapılarının) makul durumlara bakılırsa TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.

Ezelî konstrüksiyonlarda yapı autlarına çelik yahut yanmayan malzemelerden yapılan yangın merdivenleri, yeni örgülarda (ekol, aldatmaışdoneş merkezi yahut benzeri binalarda) ise binaya bitişik şekilde bayındırlık edilen beton merdivenleri şeklinde bile bulunabilmektedir.

Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne derece süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Yangın Kapısı Fiyatları Örneğin, A dershaneı bir yangın kapısı ekseriyetle 60 dakika, B derslikı bir yangın kapısı ise 30 an boyunca yangına karşı metanet gösterebilir. Yangın kapısı seçerken, bu metanet sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Yangın kapıları çeşitli stillerde, malzemelerde ve yangın derecelerinde mevcuttur. Bir yangın kapkaloriın maliyeti boyuta, malzemeye ve yangın derecesine ilişkilı olarak değişmiş olur.

Bu sayede insanoğluın güvenli bir şekilde binayı bırakma etmesine yahut yangınla mücadele ekiplerinin çhileışmasına imkân sağlamlar. Yangın bapları çoklukla kendiliğinden olarak kapanan ve panik barı kabilinden evgin durumlarda kolaylıkla açılabilen özelliklere sahiptir. Böylelikle yangın esnasında insanoğluın hızlı bir şekilde birçokmasına yardımcı olurlar.

Feza Yangın olarak binalarınıza konstrüksiyonlacak yangın merdivenlerini en nitelikli çelik malzemelerden imal ederek hizmetinize sunuyoruz.

Yapı çışitalarında kullanılan kapılar kârlevi haysiyetiyle farklı malzemelerden üretildiği midein ısıya dayanıklı değildir. Bu nedenle kıran esnasında kullanılamaz ve insanlar muhtevaeride mahsur kalabilir.

Yangın esnasında emniyetliğin sağlanması ve orantılı şekilde tahliyenin gerçekleşmesi ciğerin kullanılan kapılara yangın merdiven kapısı denilmektedir. Bu kapılar çeşitli özellikleri yardımıyla yangından etkilenmez. Dumana karşı sızdırmazlık sağlayan ve alevden etkilenmeyen kapılar güvenli şekilde binanın terk edilmesine olanak teşhisr.

Mono blok cisim gestaltsı kol sistemi yahut panik pas sisteminin kilidin muhtevainden güzeşte 4 tane cıvata ile bir birine ilişkilanması ile sağlanmaktadır.

Report this wiki page